Science Brew Zero Waste Beer

Cirkulær øl- og fødevareteknologi
[passioneret og patenteret]

Zero Waste Beer

Lad os sige det med det samme: Det er en umulighed at lave en 100% zero waste beer. Det ved vi. Men netop derfor er det vores vision. Og derved er vi konstant på tæerne.

I Science Brew laver vi ”Zero Waste Beer” ud fra en cirkulær tankegang, hvor vi arbejder med at udnytte alle restprodukter fra ølproduktion til nye typer fødevarer.

Vi er en spinout virksomhed – eller start-up - fra DTU Food, og det er også her vi bor indtil videre. Her arbejder med to forskellige patenterede teknologier, der gør det muligt at både reducere mængden af råvarer, men også udnytte det meste af den overskydende malt (spent grain) efterfølgende.

I meget af vores øl erstatter vi således ca. 20% af malten med overskudsris fra sushiproduktion. Risen skal alligevel smides ud, men vi kan vha patenterede filtre bruge den stivelse der er er i risen i vores ølproduktion.

Velsmagende øl skal dog have malt og når øllet er produceret - og risen er opløst - står vi med en del spent grain tilbage.

I stedet for at bruge energi på at tørre den resterende malt, valser og filtrerer vi det i et særligt patenteret system og får derved nye unikke ingredienser til fødevarer.

Derudover indsamler vi naturligvis også humle- og gærrester, som begge har masser af sundhed i sig.

Link til Fødevarestyrelsens kontrolrapport